Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Genussmarta fritidsgårdar kan få jämställdhetspris

Huvudnavigering:

Genussmarta fritidsgårdar kan få jämställdhetspris

Publicerad: 06 december 2016

Kultur- och fritidsnämnden/förvaltningen i Kalmar kommun är nu ett av fem bidrag som kan vinna Svenska Jämställdhetspriset.

Priset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som genomfört ett exceptionellt arbete för jämställda verksamheter. Vinnaren presenteras på konferensen Forum Jämställdhet i månadsskiftet januari/februari.

- Flera fritidsgårdar är ombyggda kring ett genussmart perspektiv där både flickor och pojkar har lika möjlighet att utvecklas efter sina intressen och förutsättningar oavsett kön. Vi har skapat ett förändrat arbetssätt som bygger på en gemensam värdegrund och ett genusmedvetet förhållningssätt, säger Katarina Johansson Storm, projektledare kultur- och fritidsförvaltningen, Kalmar kommun

Fritidsledarrollen har även den utvecklats och stärkts genom att exempelvis arbeta med jämställdhetsutbildningar för personalen. Verksamheten har på så sätt utvecklats med fler kreativa, medvetna och normbrytande aktiviteter för ungdomarna.

- Vi ser en trend att besöksantalet ökar bland flickor på fritidsgårdarna, särskilt på Funkabo fritidsgård där andelen flickor i fritidsgårdsverksamheten i år är 51 procent, jämfört med endast 10 procent år 2012. Det visar att vårt arbete med genussmarta fritidsgårdar har gett resultat. Att vi dessutom är en av fem som kan vinna Svenska Jämställdhetspriset gör mig oerhört stolt, avslutar Katarina Johansson Storm.

Sidan uppdaterad 2016-12-06

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.