Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Första spadtaget är gjort för Halltorps nya skola

Huvudnavigering:

Första spadtaget är gjort för Halltorps nya skola

Publicerad: 20 januari 2017

På torsdagen gjordes det första spadtaget för Halltorps nya skola av Rektor Henrik Hansson, Christopher Dywik (KD), NCCs platschef Stefan Woldt, Elisabeth Gustavsson (S) och Jonas Karlsson från årskurs tre.

 - Vi i Södermöre är glada för att nybyggnationen av Halltorpsskolan påbörjas inom en snar framtid”, säger Lena Thor, förvaltningschef Södermöre kommundelsförvaltning. ”Det är många som engagerat sig för att detta ska bli av. Politiker, rektorer, personal, elever, vårdnadshavare och invånare har under många år kämpat för detta – härligt att det nu är på gång!

Flera nya skolor planeras

 - Det är roligt att delta i de satsningar som nu görs på skolorna runt om i Kalmar. Förutom ny- och ombyggnad på Halltorpsskolan så pågår flertalet ny- och ombyggnationer på skolor och förskolor runtom i kommunen. Förskolan i Hagby med sex nya avdelningar samt tolv nya klassrum på Lindsdalsskolan är två av de byggnationer som nyligen stod klara. Vi fortsätter att bygga för framtiden, säger Gunilla Svensson, fastighetschef på Kalmar kommun.

Klart för skolstart 2018

Efter upphandling står NCC som huvudansvarig entreprenör för byggnationen av Halltorpsskolan. Beräknad inflytt kommer att ske under vecka 1 2018.

Sidan uppdaterad 2017-01-20

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.