Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Företag och kommuner tillsammans på talangjakt

Huvudnavigering:

Företag och kommuner tillsammans på talangjakt

Publicerad: 10 februari 2016

I veckan var Kalmarsundsregionen, Kalmar, Mönsterås och Oskarshamns kommuner, på Linköpings universitet för att marknadsföra regionen och locka hit teknisk kompetens. Nytt för i år var att flera företag också tog tillfället i akt att medverka i en gemensam monter.

LARM, som är Linköpings Universitets Teknologkårs arbetsmarknadsdagar, lockar varje år cirka 7 500 studenter inom teknik- , miljö- och IT-områdena.

Det är andra året som kommunerna var på LARM i Linköping för att gemensamt locka kompetens till regionen. - Efter Linnéuniversitetet är Linköpings universitet det lärosätet som drar flest av vårt läns unga. Vi vet att det är viktigt att hålla kontakten med våra unga talanger, därför tycker vi det är viktigt att finnas på plats, berättar Sofie Gunnarsson, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn.

Norden, som är världsledande inom tillverkning av tubfyllningssystem, är ett av företagen som hoppade på erbjudandet om att visa upp sig lite extra under dagen för att hitta efterfrågad kompetens.

- Vi såg det här som en bra chans att visa upp oss och vårt varumärke nu när vi växer och söker mer kompetens, berättar Eric Pehrsson som är personalchef på Norden. Vi erbjuder intressanta och utmanande arbeten inom olika ingenjörsområden med möjlighet till en internationell karriär. Det ville vi visa upp. 

- Vi tyckte det var en lyckad dag med många besökare och nu gäller det bara för oss att fånga de som är intresserade, säger Eric Pehrsson på Norden, som var där tillsammans med kollegorna Linda Magnusson och Peter Magnusson.

 

Med i montern fanns också SKB i Oskarshamn, Kalmar Energi, Telin Rekrytering och Lernia. Södra fanns också på plats i montern bredvid.

- Känns viktigt och kul att kunna visa upp en gemensam front kommunerna emellan och också tillsammans med näringslivet i regionen.  Nätverken vi bygger är en styrka som är mycket värdefulla, berättar Monica Björkegren Ohlson, inflyttarlots i Kalmar kommun.  

Sidan granskad 2016-02-22

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.