Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Ett steg närmare Svenska Jämställdhetspriset

Huvudnavigering:

Ett steg närmare Svenska Jämställdhetspriset

Publicerad: 02 november 2016

Kultur- och fritidsnämnden/förvaltningen och barn- och ungdomsnämnden/förvaltningen i Kalmar kommun är nu två av tio bidrag som kan vinna Svenska Jämställdhetspriset.

Priset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som genomfört ett exceptionellt arbete för jämställda verksamheter. De bidrag som är kvar i slutstriden har ett väl integrerat jämställdhetsarbete i verksamheten som berör många och håller över tid.

Ur Svenska Jämställdshetsprisets nomineringar:

Barn- och ungdomsnämnd/förvaltning i Kalmar kommun

Nämnd och förvaltning har valt att integrera uppdraget i sitt kärnuppdrag och brutit ner det till de två nämndmålen; Skillnaderna mellan flickors och pojkars genomsnittsmeritvärden ska minska, genom att höja värdet för det kön som presterar sämst.

Kultur- och fritidsnämnd/förvaltning i Kalmar kommun

Med sitt arbete Genussmart fritidsgård har de tagit fram en generisk modell för hur fritidsgårdsverksamhet kan jämställdhetsintegreras. (…) Genom att koppla ihop fysisk utformning, verksamhetens innehåll och bemötande har de lyckats vända besökssiffror och nöjdhet med verksamheten.

Vinnaren presenteras på konferensen Forum Jämställdhet i månadsskiftet januari/februari. I juryn sitter representanter från Malmö stad, Eskilstuna kommun, Örebro kommun, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Nationella Sekretariatet för Genusforskning vid Göteborgs Universitet och Västra Götalandsregionen.

För mer information kontakta
Katarina Johansson Storm, projektledare kultur- och fritidsförvaltningen, 0480-45 06 27
Lilian Alverö, planeringssekreterare barn- och ungdomsförvaltningen, 0480-45 30 22

Sidan uppdaterad 2016-11-02

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.