Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Nyheter
  3. Digitalisering på landsbygden - nyfiken?

Huvudnavigering:

Digitalisering på landsbygden - nyfiken?

Publicerad: 24 april 2017

landsbygd_skarmar

Digitalisering är en viktig framtidsfråga och även avgörande för att vår idylliska landsbygd ska fortsätta utvecklas.

Landsbygdsutvecklaren i kommunen har tillsammans med studenter från Linnéuniversitetet startat ett projekt där syftet är att ta fram en plattform där nyttiga e-tjänster kan samlas.

Plattformen skall samla de e-tjänster som gör livet lättare på landsbygden men också förenkla sättet att nå dessa tjänster. Det kan vara busstidtabeller, deklaration och redovisning från Skatteverket, hälsobesök via videosamtal, e-handel i den lokala butiken, beställa restaurangmat eller göra dina post- och bankärenden. Allihopa på samma plats - lätt och överskådligt.

Vill du vara med och tycka till? Vi söker just nu referenspersoner i olika åldrar som bor på landsbygden. Vad är viktigt för dig som företagare? Vad är viktigt för ungdomar? Vad saknar de äldre?

Som referensperson blir du intervjuad av studenterna för att vi ska få fram en tydlig bild av vad som är viktigt för just dig!

För att vara med kontakta Jonas Svendsén, landsbygdsutvecklare, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun. eller 0480-45 00 83. Senast den 8/5.

Sidan uppdaterad 2017-04-24

  • Hitta på Kalmar.se

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.