Livsmedel

Allmänt om oss

Samhällsbyggnadskontoret registrerar och kontrollerar livsmedelsverksamheter i Kalmar kommun. På de här sidorna har vi samlat information för dig som tänker starta livsmedelsföretag och för er som redan arbetar med mat.

Ett företag som jobbar med livsmedel måste vara registrerat. Du ska ha kontroll på att dina varor är säkra och märkta på rätt sätt. Läs mer under "Starta och driva livsmedelsföretag" i menyn till vänster.

Vi som kontrollerar företagen är livsmedelsinspektörer vid samhällsbyggnadskontoret. Om du undrar över vad vi kontrollerar kan du läsa mer om våra kontroller under "Livsmedelskontroll" till vänster.

Aktuellt

Livsmedelsverket har tagit fram en ny faktaskrift ”Hälsosam helhet” för er som gillar mat och är intresserade att äta så rätt som möjligt. Läs mer på länken till höger. 

Om du har planer på att starta livsmedelslokal finns det möjlighet att få kostnadsfri hjälp av kommunens företagslotsar. De hjälper till att samordna företagens kontakter med Kalmar kommun och olika nätverk. Läs mer om lotsarna under "Mer information" till höger. 

Rapport från ett kontrollprojekt om information och märkning på livsmedel finns till höger, Viktig information om maten du äter.

 

 

Skicka en fråga till oss!

Fält markerade med * måste fyllas i.

Sidan granskad 2016-06-13

Livsmedelsfrågor

Samhällsbyggnadskontoret
Storgatan 35 A
Tel: Kontaktcenter 0480-45 00 00
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.