Dela el-bil med oss!

Bli medlem i regionens första elbilspool och kör på lokalt producerad vindkraft! Du får tillgång till bil när du behöver, men du slipper bilen när du inte har behovet. Du betalar en fast månadskostnad på 124 kronor och har sedan möjlighet att boka en elbil på kvällar och helger.

Du bokar elbilarna via företaget Move About genom länken här till höger och du betalar bara för tiden du bokar. Prislista finns på deras hemsida. Det enda som behövs för att boka en elbil är körkort och medlemskap. När du anmält dig som medlem får du inom två veckor ett personligt nyckelkort och inloggningsuppgifter som du använder när du bokar.

Hyr en Tesla!

dElbil är världens första elbilspool att nu kunna erbjuda en Tesla modell S 70D! Publik och tillgänglig för alla, toppat med lång räckvidd på 35 mil och fantastisk körglädje!

Tesla i delbilspoolen

Sex elbilar att tillgå runt om i Kalmar

  • Skeppsborgatan 51, (Kalmar läns museum): en Nissan Leaf och en Tesla modell S 70D
  • Torsåsgatan 1B: en Nissan Leaf
  • Två systrars väg i Norrliden vid HSB: en Nissan Leaf
  • Fabriksgatan 31: två Nissan Leaf

Utöver detta finns dessutom en snabbladdare vid Giraffens köpcenter där du kan ladda batteriet nästan fullt på max 30 min. Du hämtar din bil på bokad tid och plats samt öppnar bilen med ett sms. Man tar ut laddkabeln och kör. Sträckan är max 15 mil för Nissan och max 35 mil för Teslan innan bilen behöver laddas.

El och försäkringar ingår

Det finns många fördelar med att köra elbil. Det är miljövänligt, tyst och bekvämt. Bilarna laddas av förnybar energi vid en laddstolpe. Alla kostnader för el, försäkring, eventuell trängselskatt och annat ingår. Du kan via Move About boka elbil även i andra städer.

 

 Dela elbil med oss

Delbil är ett samarbete mellan Kalmar kommun, Kalmar Energi, Kalmar läns museum, HSB sydost, Glebes och Move About.

Sidan granskad 2017-03-28

Delbil

Tel: 031-799 28 04
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Bokning

Delbil är ett samarbete mellan Kalmar kommun, Kalmar Energi, Kalmar läns museum, HSB Sydost, Glebes och Move About.


Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

  • Närtrafiken hämtar dig

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.