På Kalmar kommuns parkeringsplatser gäller följande:

Den avgiftsbelagda tiden är vardagar och dag före sön- och helgdag kl. 09.00-15.00.

Betalning kan ske i parkeringsautomat med mynt eller kort. Kreditkorten Visa Electron och Mastercard Maestro går inte att betala med. Vid problem ring 0480-45 04 00. Man kan också SMS-parkera. Om SMS-parkering går att läsa under rubriken SMS-parkera, till vänster.

Avgiften är samma både vid betalning i automat och vid SMS-parkering.

Det kostar fem kronor/timme eller 300 kronor för 30 dagar (kalenderdagar) att parkera på Kvarnholmen på de platser som är grönmarkerade på parkeringskartan. Övriga platser på Kvarnholmen kostar  tio kronor/timme. 

30-dagarsbiljett

Det går att köpa en 30-dagarsbiljett  för 300:- i parkeringsautomaten. Biljetten ska alltid placeras väl synlig i vindrutan.  

Boende på Kvarnholmen

Folkbokförd och registrerad fordonsägare kan söka ett boendeparkeringstillstånd. Läs mer under boendeparkering.

Parkeringszonerna i centrala Kalmar

I centrala Kalmar finns det olika parkeringszoner. Information om de olika zonerna går att läsa om på parkeringskartan. Parkeringsautomaternas färg talar om i vilken zon man befinner sig vilket även står skrivet på biljetten. Biljetten gäller på alla parkeringar inom samma zon. Man kan alltså parkera på ett ställe och lösa biljett, flytta bilen och parkera den på ett annat ställe och använda samma biljett om det är inom samma zon.   

Dessa regler gäller även för MC.

Bussparkering på Kvarnholmen

Var bussparkering är tillåten på Kvarnholmen framgår av parkeringskartan.

Bergkvarabuss AB tillhandahåller en tjänst där inresande bussbolag kan hantera sin latrintömning mot ersättning. Se länk till höger.

Felparkering

Bestridande av parkeringsanmärkningar kan bara göras till polisen, tfn. 114 14. Kalmar kommun kan endast svara på eventuella frågeställningar.Parkeringskarta Kvarnholmen

Sidan granskad 2016-12-08

Serviceförvaltningen

Besöksadress: Södra Långgatan 39
Post: Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 04 60
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.