Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Invånare
  3. Resor och trafik
  4. Cykelfärjan - Kalmarsundstrafiken

Kalmarsundstrafiken

Cykel- och passagerarfärja mellan Kalmar och Färjestaden

Fartyget Dessi, Kalmarsundstrafiken

Färjetrafiken pågår mellan mitten av april och slutet av september 2017.

Kalmarsundstrafiken fortsätter med sin populära färjeförbindelse mellan Kalmar och Färjestaden, nu med utökad tidtabell. Se länk till höger.

Biljetter

Biljetter kan köpas med kontokort i automater ombord. Rabattkort kan köpas med kontokort hos däcksman ombord. De som har sommarkort hos Kalmar läns trafik får nyttja dem på färjan.

Fartyget

Färjan heter Dessi och är en katamaran byggd 2006. Hon är 19,50 m lång och 8,00 m bred. Med en marchfart på 10 knop tar överfarten ca 30 min. I salongen, med cafeteria, och på soldäck finns plats för 118 passagerare. Cyklar transporteras i ställ på akterdäck, som har plats för 50 cyklar.

Turlista

Turlista och priser, se länk under 'Mer information" här till höger.

Här angör färjan i Kalmar och i Färjestaden

Karta som visar Cykelfärjans angörningsplats i Kalmar hamnKarta som visar Cykelfärjans angörningsplats i Färjestadens hamn

 

 

 

 

 

 

För interaktiv karta, se rubrik till vänster.

Sidan granskad 2017-03-24

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

  • Närtrafiken hämtar dig

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.