Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Invånare
  3. Resor och trafik
  4. Cykel
  5. Kartor och vägvisning

Kartor och vägvisning

För att cykling ska bli ett smidigt transportmedel och ett alternativ till bilen så måste det vara lätt att hitta från A till B. I Kalmar stad, exkl. Lindsdal, Smedby och Rinkabyholm, finns 92 km cykelbanor.

Hur man som cyklist hittar bästa vägen kan ibland vara svårt utan vägledning, både för de som är nya i Kalmar och för de som har bott i Kalmar en längre tid men kanske inte cyklar så ofta. För att underlätta vägvalen arbetar Kalmar kommun nu med en ny och förbättrad cykelvägvisning. Uppsättningen av skyltarna är klara i Kalmar och Lindsdal. I Smedby sätts skyltar upp under 2016 och i Rinkabyholm under 2017.

Cykelkarta

Som ett komplement till cykelvägvisningen finns en cykelkarta över Kalmar centralort, dels i pappersformat och dels här på Kalmars hemsida. Kartan innehåller användbar information så som var cykelvägar finns, viktiga målpunkter som Linnéuniversitetes campusområden samt cykelpumpar och badplatser på cykelavstånd. Om du vill ha mer information om en cykelluftstation eller en sevärdhet så håll muspilen över den symbol du vill ha mer information om och det kommer öppnas en ny ruta med mer information. Kartan kommer att utvecklas tills den så småningom kommer att innefatta hela Kalmar med omnejd. I pdf kartan till höger som heter Tätorter innefattas Rinkabyholm, Ljungbyholm, Trekanten, Rockneby, Smedby och Lindsdal.

Papperskartan finns att hämta gratis på turistbyrån, i kommunens kontaktcenter, på pressbyrån vid järnvägsstationen samt i de butiker och verkstäder som är med i kommunens cykelservicenätverk (se rubriken Cykelpumpar). Den elektroniska kartan finns här till höger och har flera olika applikationer såsom var stadens skolor och friluftsområden ligger. På detta sätt kan du ta reda på hur du snabbast och säkrast tar dig till skolan eller vart närmaste badplats finns.

Cykelutflykter

För att främja cykelturismen i regionen har Kalmar kommun och Destination Kalmar tagit fram cykelkartor med innehållsrika cykelturer norrut och söderut inom kommungränsen. Cykelturerna, med tips om sevärdheter längs vägen, är mellan 36 och 74 kilometer långa. Kartorna kan hämtas utan extra kostnad på bland annat Turistbyrån i gästhamnen eller hos kommunens kontaktcenter i stadshuset vid Stortorget. De går dessutom att laddas ned som PDF-filer - se i högermarginalen.

Cykelvägvisningar

Sidan granskad 2016-12-15

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.