Tyck till

Stäng

Hoppsan! Din webbläsare stöder inte Java-script, eller har det blockerat. Därför kan du inte fylla i det här formuläret.  Kontakta Kalmar kommuns kontaktcenter så får du hjälp.

Kontaktcenter
Stadshuset, Östra Sjögatan 18
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 00 47
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Vill du bli familjehem?

Barn i Kalmar behöver familjehem och jourhem. Du kan göra skillnad.

Socialtjänstens önskan är att de barn eller ungdomar som behöver ska få fortsätta att bo kvar i Kalmar eller dess närhet och ha en trygg tillvaro i närheten till det välkända, men vi behöver din hjälp!

Vilka vi söker

Vi söker familjer som har en stabil situation och ett stort hjärta, och som kan tänka sig att öppna sitt hem för en till. Vi behöver familjer av olika slag och med olika erfarenheter.

För en del barn och unga är det en fördel att flytta till ett familjehem som ligger utanför Kalmar, och vi söker därför även familjehem från hela Småland, Blekinge och Öland. För många barn och unga är dock närheten till Kalmar viktig för att de inte ska förlora den vardagliga kontakten med sin familj, sina vänner, sin skola – allt som är bekant. En del av dessa barn placeras i familjehem på avstånd från Kalmar pga. brist på familjehem just i Kalmartrakten.

Mer information om vad det innebär att vara familjehem kan du läsa på Familjehem Sverige.

Vem ni hjälper

I Kalmar kommun finns många barn och unga som behöver stöd på grund av svårigheter i hemförhållandena. Att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson är ett sätt att engagera sig för dessa.

Ca 100 barn från Kalmar bor stadigvarande i en annan familj pga. svårigheter i familjesituationen.

Så blir ni familjehem

Är du intresserad? Välkommen att höra av dig till oss på familjehemsenheten via telefon eller skicka in din intresseanmälan direkt på kommunens hemsida.

Sidan granskad 2015-12-11

Familjehemsenheten

Socialförvaltningen
Besöksadress: Nygatan 36
Box 834, 391 28 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.