Låg vattennivå kan ge problem med din enskilda brunn

Under de senaste åren har nederbörden varit extrem låg i vår region och vattennivåerna har sjunkit till historiskt låga nivåer. På många håll är vattenbristen tydlig. Detta påverkar även tillgången på vatten i enskilda brunnar.

Har du egen brunn är det bra att redan nu vara sparsam, eftersom det krävs mycket nederbörd och kan ta lång tid innan nivåerna i grundvattnet är återställda. Låg vattennivå och inträngning av ämnen kan påverka vattenkvaliteten i brunnar (smak, lukt, färg).

Mer information hittar du på länkarna till höger.

Sidan granskad 2017-02-15

Livsmedelsfrågor

Samhällsbyggnadskontoret
Storgatan 35 A
Tel: Kontaktcenter 0480-45 00 00
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

  • Miljöartiklar
  • Radonmätning erbjuds gratis till kommunens invånare

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.