Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Invånare
  3. Fritid och kultur
  4. Unika historiska Kalmar - Öland

Unika historiska Kalmar - Öland

En gemensam kraftsamling runt kulturarvet…
Ett samverkansprojekt mellan aktörer inom det historiska området och besöksnäringen i Kalmarsundsregionen – Kalmar och Öland.

Ölandsuld, fornborgar, två slott, världsarv och mycket mer… Tillsammans tar vi tag i vår gemensamma dramatiska och spännande kulturhistoria runt Kalmarsund.

Hur kan vi skapa berättelser som knyter samman besöksmål och vår region med världen, på nya spännande sätt? Hur kan vi använda det senaste inom den digitala tekniken för att nå ut och berätta. Inom det digitala sker en explosiv utveckling där vi vill vara med i främsta ledet.

Allt för att skapa spännande och lärorika upplevelser både för våra besökare och gäster och för oss som bor här.

Projektet befinner sig hösten 2016 i en förstudiefas där vi ska ta fram idéer för genomförande.

Projektägare är Kalmar kommun och projektpartners Borgholms och Mörbylånga kommuner, Kalmar slott, Borgholms slott, Södra Ölands världsarv, Kalmar läns museum, Linnéuniversitetet, länsstyrelsen, regionförbundet, Statens fastighetsverk och Kalmar läns landsting.

På denna sida kommer vi fortlöpande att berätta mer om projektets utveckling, och inbjudningar till offentliga föreläsningar publiceras här.

Sidan granskad 2016-12-28

Björn Samuelsson

Projektledare
Kultur- och Fritidsförvaltningen
Tel: 0480-45 06 11
Fax: 0480-45 06 05
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

  • Motionsspår och vandringsleder
  • Boka sporthall online

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.