Båtplatser

stenso_fiskelage_PM_0001 

Småbåtshamnar

Kommunen ansvarar för småbåtshamnarna vid Ljungnäs, Värsnäs, Svensknabben, Lindö, Jutebron, Elevatorkajen, T-bryggan, Ekenäs, Ekö, Varvsholmen, Dockehamnen, Ängö, Stensö fiskehamn och Kullö.

Det tillåtet att ligga med båten i hamnen mellan den 1 maj - 15 oktober.

Uppläggningsplatser

Mellan den 15 september - 31 maj kan du lägga din båt på någon av kommunens uppläggningsplatser som finns på Kullö och vid T-bryggan.

Båtkranar

På grund av skaderisken får kommunens två båtkranar bara köras av utbildade medlemmar i båtklubbarna Seglarsällskapet Vikingarna (SSV), Kalmar Båtklubb (KBK), Seglarklubben Kaparen (SKK) och Varvsholmens Båtklubb..

Med detta följer också att klubbarna beslutar om tider och avgifter. Se mer information om tider och avgifter med mera vid kranar samt på klubbarnas hemsidor. Det tidigare systemet med polletter och nyckel utgår. Betalning sker till kranförare i samband med båtlyft. Under 2012 kan pollett användas som delbetalning till kranförare

Elström

Under tiden 1 mars - 30 november finns det tillgång till ström i hamnarna. Strömmen får bara användas vid uppstart av båten och för tillfälliga arbeten med handverktyg, inte till längre strömkrävande laddningar. Sladden skall tas bort när arbetet är avslutat.

Kölista och bokning

Ni kontaktar Kalmar kommuns kontaktcenter eller använder webbformuläret (som du finner i menyn till vänster ) för att ställa er i kö eller boka båtplats/uppläggningsplats. Att stå i kö kostar 150 kr per år och hamn. Ni avgör själva vad för önskemål ni har som vi noterar. Vi hör sedan av oss när era önskemål uppfyller en eventuellt ledig plats.

Sidan granskad 2016-01-14

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.