Kultur

P9267096

Kalmars kulturliv har ett rikt utbud av teater, konst, dans, revy, utställningar, konserter med mera. På Kalmar teater vid Larmtorget finns stadens gästspelsscen, där det bjuds
på fars och drama, men också traditionell nyårsrevy. I Kalmar finns Byteatern Kalmar länsteater, flerfaldigt prisbelönad för nyskapande och estetiskt utsökta uppsättningar för barn och vuxna. För dig som tycker om att gå på bio så finns det fem biosalonger i Kalmar och två filmföreningar. Vi har en egen länsensemble, Camerata Nordica, som är en av Europas främsta kammarorkestrar. Med utsikt över Kalmarsund ligger konsert- och kongresshallen KalmarSalen, med plats för 850 åhörare. För ungdomar i Kalmar finns ungdomshuset UNIK, som är ett skapande hus med konsertverksamhet, replokaler och studior för dig som vill spela själv. 

På Kalmar Läns museum i gamla Ångkvarnen finns utställningen om Kalmarflickan Jenny Nyström som blev en av Sveriges mest folkkära illustratörer, dessutom finns den dramatiska utställningen om regalskeppet Kronan, som sjönk utanför Ölands kust. Vid stadsparken ligger Kalmar konstmuseum som blandar det traditionella och estetiska med det unga, det fräcka och framåtblickande. För att beskåda den lokala sjöfartshistorien kring rederier, fartyg och sjöfolk från kalmarbygden får du besöka Sjöfartsmuseet. En annan utställningslokal för större temautställningar är Kalmar slott som är nordens bäst bevarade renässansslott och där kyrkan är en av landets populäraste vigselkyrkor.

Sidan granskad 2017-03-10

  • Motionsspår och vandringsleder
  • Boka sporthall online

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.