Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Invånare
  3. Bygga och bo
  4. Villatomter

Kommunen säljer villatomter på många platser

Obs!
Det kostar 500 kronor att registrera sig i tomtkön. Avgiften är sedan 400 kronor per kalenderår som faktureras i början av året.

Om du inte betalar avgiften förlorar du din plats i tomtkön.

Klicka på länken lediga tomter till höger för att se alla tomter som kommunen har till försäljning. Intill varje tomt i listan kan du läsa om medlemskap i tomtkön krävs eller om du direkt kan anmäla intresse utan att vara medlem i tomtkön. Där finns också en text som beskriver hur du anmäler intresse för tomten samt information om bostadsområdet, detaljplan, tomtens storlek och pris med mera.

Tomtkön har förtur till nya tomter

Du registrerar dig i tomtkön genom länken till höger. Där finner du också reglerna för tomtkön och viktig information för dig som köper tomt.

När vi mottagit din registrering placeras du i tomtkön och en faktura skickas till dig. Registreringsavgiften är 500 kronor, därefter är avgiften 400 kronor per kalenderår d.v.s. du får första fakturan (500 kr) i samband med att du anmäler dig till tomtkön och den andra (400 kr) i början på nästkommande år. Vid utebliven betalning förlorar du din plats i kön. Observera att ingen påminnelse skickas ut.  Du är alltid välkommen att ställa dig i kön igen men du måste göra en nyamälan och du får då en ny plats i kön eftersom din gamla har förfallit. 

När det blir aktuellt med fördelning av nya tomter skickas information till samtliga registrerade i tomtkön. Om du är intresserad av en eller flera tomter loggar du in och anmäler ditt intresse. Om du väljer fler än en tomt ordnar du dem i turordning. Den tomt som du är mest intresserad av markerar du som nummer ett. Den person med flest antal dagar i kön får sedan i första hand välja tomt. Kom ihåg att din e-postadress måste vara aktuell för att få information om nya tomter. Du avregistreras automatiskt om information om tomtkön inte kan nå dig.

Tomtköregistret är allmän handling och kan lämnas ut enligt offentlighetsprincipen till den som begär det.  Du kan därför räkna med reklam i brevlådan, till din e-post och telefonsamtal från företag.

langtan_att_bygga

Sidan granskad 2017-03-09

Kontaktcenter

Stadshuset, Östra sjögatan 18
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 00 47
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Öppettider
måndag-torsdag 07:30-17:00
fredag 07:30-16:00

För sjukanmälan till grundskolan övrig tid finns möjlighet att tala in på talsvar..

Kalmar kommuns Facebook

Kalmar kommuns Twitter


Helen Thörnvall

Exploateringsingenjör
Kommunledningskontoret
Storgatan 35A
Tel: 0480-45 02 61
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

  • E-tjänst - söka bygglov

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.