Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Invånare
  3. Räddningstjänst
  4. Brandkåren gör hembesök

Brandkåren gör hembesök

Med start hösten 2015 kommer vi på Kalmar brandkår genomföra hembesök för att prata om brandskydd och brandsäkerhet. Hembesöken är ett sätt att minska antalet döda och skadade i bostadsbränder samtidigt som vi får träffa medborgarna i Kalmar kommun.

Hembesöken görs av våra brandmän som berättar hur man kan förebygga en brand och hur man ska agera om det börjar brinna i bostaden eller om man ser rök i trapphuset.

Vi går igenom vilket brandskydd som är rekommenderat och tar även upp vanliga brandorsaker och hur dessa kan hanteras, till exempel en brand på spisen. Innan vi går ser vi till att brandvarnarna fungerar. Det är fastighetsägarens ansvar att se till att det finns en brandvarnare i lägenheten men det är du som boende som ska se till att den fungerar.

Utöver att förbättra kunskaperna hos kommunens medborgare skapas goda relationer genom hembesöken och vi kan uppmärksamma personer som har behov av ett stärkt individanpassat brandskydd.

Hembesöken är kostnadsfria och frivilliga. De genomförs på vårt initiativ men boende, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar är naturligtvis välkomna att kontakta brandkåren vid eventuella frågor och funderingar.

Till vänster hittar du länkar till våra informationsbroschyrer samt filmer gällande brandsäkerhet i bostaden. Till vänster finns även en beskrivning av oss, så att du med säkerhet kan veta att det är vi från brandkåren som kommer hem till dig.

Till höger kan man registrera sitt telefonnummer för att gratis få SMS-påminnelser om att testa brandvarnaren.

Sidan granskad 2017-03-28

Brandkår

Expedition
Scheelegatan 11
Box 150, 391 21 Kalmar
Tel: 0480-45 75 10
Fax: 0480-45 75 00
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Vakthavande styrkeledare
Tel: 0480-45 75 33

 


Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

  • Vattensmart
  • Giftfri trädgård

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.