Öppen föreläsning

Använd nedanstående länkar för att hitta den information du söker.

Datum:
2017-05-08 kl 18:30 - 20:00
Arrangör:
Kalmarsundsskolan
Kontakt:
Ulf Nilsson

Välkomna till Öppen föreläsning kring Nätetik och sociala medier

Måndagen den 8 maj kl. 18:30 i  matsalen på Kalmarsundsskolan

18.30 – 19.30
Sara Griffin från Förebyggande teamet föreläser om
”Nätetik och sociala medier”

19.30 – 20.00
Tid för frågor och diskussion kring mobiler i skolan!?

Vi vill uppmärksamma er vårdnadshavare på att de sociala medier som våra ungdomar är aktiva på ibland används på felaktigt sätt. Elever skriver eller skickar bilder som kränker varandra och detta sker allt som oftast på fritiden. Konsekvenserna av detta visar sig sedan i skolan genom fortsatta konflikter. Vi arbetar aktivt med att hjälpa eleverna att lösa det som har inträffat, men vi behöver hjälp i detta arbete från er vårdnadshavare.

En annan slags utsatthet som mer och mer framkommit är att tjejer uppmanas att skicka bilder till killar som de känner, men även får frågor om detta från killar de inte har träffat. Enligt den information som har nått oss i skolan så är detta vanligt. Tjejer uppmanas att skicka bilder på sig själva och med tiden så frågas det efter alltmer ”avklädda” bilder. Tjejer upplever detta som oerhört jobbigt och när de säger nej så kan de få elaka kommentarer i skolan i efterhand. Dessutom klarar inte alla att stå emot detta och då sprids bilder på dem helt utan deras egen kontroll över bilderna, vilket kan få förödande konsekvenser för individen. Detta gäller främst årskurs 6-9. Vi vill uppmana er vårdnadshavare att hålla diskussionen levande med era ungdomar om hur man använder sina sociala medier på ett bra sätt.

En av våra insatser som skolan gör för att förebygga nätkränkningar är att vi inbjuder till denna föreläsning kring ”Nätetik och social medier”.
Våra elever i årskurs 3-9 kommer också att ha Workshops i ovanstående ämne med Sara Griffin den 8 och 9 maj.

Välkomna! // rektor Ulf Nilsson

Sidan granskad 2017-04-21

  • Välja skola

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.