Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Evenemangskalender
  3. Mars 2017
  4. Vattnet tar slut - Så löste vi tillsammans vattenbristen

Huvudnavigering:

Vattnet tar slut - Så löste vi tillsammans vattenbristen

Använd nedanstående länkar för att hitta den information du söker.

Datum:
2017-03-29 kl 09:00 - 2017-03-09 kl 16:30
Arrangör:
Kalmar, Mörbylånga, Borgholm och Torås kommuner tillsammans med länsstyrelsen, regionförbundet, Kalmar Vatten och Borgholm Energi
Kontakt:
Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.

Onsdagen den 29 mars arrangeras en heldagskonferens i Kalmar om hur länsstyrelsen i Kalmar län och kommunerna i Mörbylånga, Borgholm, Kalmar och Torsås tillsammans arbetade för att lösa den stora vattenbristen under 2016.

Tid: Onsdagen den 29 mars kl. 09.00-16.30

Plats: KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49, Kalmar

Deltagaravgift: 600 kronor per person

Sista anmälningsdag: 15 mars

I början av 2016 var läget på Öland allvarligt och vattenbristen krävde kraftfulla åtgärder. Det hade varit extremt låg nederbörd i sydöstra Sverige och grundvattennivåerna hade sjunkit till historiskt låga nivåer. En högsäsong med fler vattenkonsumenter och högre vattenförbrukning närmade sig. Då beslutade länsstyrelsen och kommunerna i Mörbylånga, Borgholm, Kalmar och Torsås att de måste samarbeta för att lösa den uppkomna situationen, både på kort och på lång sikt. Därefter kördes hundratals kubikmeter vatten varje dag över Ölandsbron, en ny vattenledning byggdes på rekordtid, beslut togs om avsaltningsverk och nya vattenverk, invånare och besökare uppmanades att spara vatten …..

Sedan dess har fler kommuner drabbats och flera kommer att drabbas. Höstens och vinterns nederbörd har inneburit ökade grundvattennivåer, men fortfarande ligger de långt under de normala. Så arbetet måste enligt klimatforskare fortsätta för att säkerställa vårt viktigaste livsmedel.

Välkommen att ta del av länsstyrelsens och kommunernas intensiva arbete under förra året för att tillsammans säkerställa vattentillgången.

Konferensen vänder sig till alla som på något sätt arbetar med vatten och krishantering. Du är exempelvis kommunikatör, VA-personal, säkerhetssamordnare, miljöinspektör, livsmedelsinspektör, miljöstrateg, personal inom räddningstjänst, politiker inom teknik- och samhällsbyggnad, kommunalråd eller annat.

Boka din plats redan nu via länken i högermarginalen

Sidan uppdaterad 2017-02-02

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.