Bli din egen chef i sommar. Bli Sommarföretagare!

Vill du bli bättre på att tänka mer kreativt, lösningsfokuserat och våga gå från idé till verklighet? Då är Sommarföretag rätt sommarjobb för dig. Under veckorna 26 till 29 i sommar får du, tillsammans med Ung Företagsamhet i Kalmar län, möjlighet att starta ditt egna företag där du sätter ramarna för vad du ska göra.

Vem kan bli sommarföretagare?

Du som går i årskurs 2 och 3 har möjlighet att ansöka till Sommarföretag.
Observera att du inte kan kombinera Sommarföretag med ett kommunalt sommarjobb.

Det här får du som Sommarföretagare

 • 3 150 kronor som startkapital så du kan omvandla din idé till verklighet så snabbt som möjligt
 • Utbildning genom Ung Företagsamhet i:
 • - Affärsidé
  - Marknadsföring
  - Enkel företagsekonomi
 • Nätverkande
 • Besök hos två olika lokala företagare
 • Rådgivning och support
 • Försäkring

Ung Företagsamhet

Så söker du till UF Sommarföretag

Du anmäler dig via länken i högerkolumnen. Anmälan är öppen fram till den 18 maj. Nedan ser du hur upplägget kommer att se ut under 2017

Steg ett

Under v. 22 anordnar vi en förberedelseträff där du kommer att träffa Alexander och Josefine från Ung Företagsamhet som kommer att hjälpa er under sommaren. De kommer att gå igenom upplägget, inspirera och dela ut starthäftet som du ska göra tills kommande träff. På plats kommer det även att finnas en representant från Kalmar kommun samt en entreprenör som kommer att ge dig sina bästa tips.

Steg två

V. 26 drar vi igång! Under v. 26 arrangeras två stycken utbildningsdagar där vi kommer att gå igenom grunderna i företagande. Under tillfällena kommer flera spännande och kunniga föreläsare att delta för att ge dig de bästa tipsen så du kan få igång ditt företag. Du bjuds även på lunch.

Steg tre

Vi vill att du ska få en förståelse för hur det är att driva företag, därför anordnar vi två företagsbesök under v. 27.  Under företagsbesöken får du träffa två företagare och höra deras historia. Besöken kommer att avslutas med en gemensam lunch.

Steg fyra

Under v. 28 är det inga träffar utan då är det eget arbete. Händer det något under veckan eller om du har någon fråga finns Ung Företagsamhet tillgänglig via mejl och telefon.

Steg fem

På fredagen i v. 29 samlas vi alla för en gemensam avslutning med fika och utvärdering. Du kommer även att göra en muntlig redovisning för gruppen över vilken affärsidé du har haft, hur det har gått och vad du tar med dig från de fyra veckorna.

Tider och exakta datum meddelar vi framöver. Viktigt är att alla träffar är obligatoriska och om du är ogiltigt frånvarande riskerar du att bli återbetalningsskyldig av startkapitalet.

Sidan granskad 2017-03-16

Kontaktcenter

Stadshuset, Östra sjögatan 18
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 00 47
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Öppettider
måndag-torsdag 07:30-17:00
fredag 07:30-16:00

För sjukanmälan till grundskolan övrig tid finns möjlighet att tala in på talsvar..

Kalmar kommuns Facebook

Kalmar kommuns Twitter


Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.