Här är du:

 1. www.kalmar.se
 2. Demokrati
 3. Jobba hos oss
 4. Student
 5. Studentmedarbetare

Studentmedarbetare

Kalmar kommun har ett avtal för anställning av studentmedarbetare. Avtalet syftar till att stärka övergången från studier till arbete och stimulera för framtida kompetensförsörjning.

Avtalet bygger på att studentmedarbetaren bedriver studier parallellt med arbetet. Arbetstiden är därför begränsad och förläggs i samråd med studentmedarbetaren så att arbetet inte inverkar på studierna.

Några viktiga punkter i avtalet:

 • Avtalet kan tillämpas för personer som studerar vid universitet, högskola och eftergymnasial utbildning. Utgångspunkten är att personen är heltidsstuderande och arbetet ska vara kopplat till studierna.
 • Avtalet medger en arbetstid motsvarande högst 15 timmar i genomsnitt per vecka under en termin.
 • Anställningen som studentmedarbetare är tidsbegränsad. Den tidsbegränsade anställningen som studentmedarbetare avser en termin i taget. Avtalet gäller inte under  sommartid.
 • Studentmedarbetaren ersätts med timlön för sitt uppdrag.
 • Studentmedarbetaren  tilldelas en mentor.
 • När studentmedarbetarens anställning avslutas utfärdas ett tjänstgöringsintyg som förutom arbetsuppgifterna innefattar ett omdöme, om inte studentmedarbetaren särskilt undanber sig det.

Studentmedarbetare - aktuella uppdrag

Lediga uppdrag annonseras här, på Linnéuniversitetets karriärsportal, och/eller Linnéstudenternas jobbportal.

Sidan granskad 2016-10-17

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.