Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Demokrati
  3. Jobba hos oss
  4. Lediga jobb

Räddningschef

Arbetsplatsbeskrivning

I Kalmar är det alltid nära till rekreation och naturupplevelser. Oavsett var du bor i kommunen, har du aldrig långt till havet. Här finns gott om möjligheter till ett kustnära boende. Tillsammans med en bra kommunal service och ett stort utbud av handel och nöjen ger det en mycket hög livskvalitet.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 150 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi drygt 5 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kalmar kommun är på stark tillväxt såväl befolkningsmässigt som besöksmässigt vilket skapar utvecklingsmöjligheter och ställer höga krav på vår verksamhet.

Kalmar brandkår är en av kommunledningskontorets nio enheter. Kommunledningskontorets huvuduppgifter är att ge stöd och service till kommunens politiska organisation, bolag, förvaltningar och till allmänheten samt att samordna kommunens verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning.

Arbetsbeskrivning

Brandkåren har som huvuduppgift att arbeta för att förebygga skador samt att förhindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö. Brandkåren bedriver också en stor utbildningsverksamhet och ansvarar för stabsfunktionen skydd och säkerhet. Förutom brandstationen i Kalmar består verksamheten av tre deltidsstyrkor och ett övningsfält och totalt har brandkåren 111 anställda.

Brandkåren flyttar under mars månad in i helt nya lokaler vilket skapar förutsättningar för nya arbetssätt.

I rollen som räddningschef
- leder och utvecklar du verksamheten tillsammans med dina medarbetare i ständig förbättring, samverkan och delaktighet
- har du det övergripande personal-, arbetsmiljö- och budgetansvaret
- sätter du i dialog med medarbetarna upp mål för verksamheten och skapar därigenom engagemang och resultat
- har du många personkontakter inom den egna organisationen och med externa aktörer
- är du en aktiv part i kommunens ledningsgrupp där uppdraget är att se till helheten
- är du organisatoriskt direkt underställd kommundirektören
- är du RCB enligt bestämt schema.

Anställning

Arbetsplats: Kommunledningskontoret, Brandkåren
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Löneform: Månadslön

Kvalifikationer

Du har brandingenjörsexamen kompletterad med MSB:s räddningstjänstutbildning och gedigen erfarenhet från räddningstjänstområdet. Du har också tidigare erfarenhet av att arbeta som chef/ledare.

Vi söker dig som är tydlig, prestigelös, modig och lyhörd. Du är engagerad i ditt ledarskap och vill utveckla brandkåren i Kalmar kommun för framtiden med fokus på bl.a. ledarskap, medarbetare, effektivitet och kvalitet.

Då du som räddningschef kommer att ha många kontakter är det viktigt att du inger förtroende, är en god förebild och har lätt för att samverka och samarbeta. Du har ett genuint intresse för ledarskap och är en god kommunikatör. Dessutom behöver du ha en god administrativ förmåga, kunskaper om ekonomiska sammanhang och behärska engelska i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet av arbete i politiskt styrd organsation ses som en merit.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Annette Andersson, Kommundirektör
0480-45 75 20

Fackliga företrädare

Tomas Wallin, Brandman BRF
0709-620 290

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-02
Sök tjänsten här

Sidan uppdaterad 2012-09-27

Prenumerera på lediga jobb

För att prenumerera på lediga jobb använder du RSS. Med hjäp av RSS håller du dig lätt och smidigt uppdaterad om de senaste jobben via internet. Prenumerera

Kontaktcenter

Stadshuset, Östra sjögatan 18
Box 611, 391 26 Kalmar
Tel: 0480-45 00 00
Fax: 0480-45 00 47
E-post: Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.
Visa på karta

Öppettider
måndag-torsdag 07:30-17:00
fredag 07:30-16:00

För sjukanmälan till grundskolan övrig tid finns möjlighet att tala in på talsvar..

Kalmar kommuns Facebook

Kalmar kommuns Twitter


Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.