Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Demokrati
  3. Stadsutveckling
  4. Blir Kalmar årets stadskärna 2017?

Blir Kalmar årets stadskärna 2017?

Kommentera sidans innehåll

Fält markerade med * måste fyllas i.

Efter ett långt och målmedvetet arbete med utvecklingen av stadskärnan har Kalmar blivit nominerad till Årets stadskärna 2017. Vi gör nu upp med Tibro och Västervik om den åtråvärda titeln.

StadskärneillustrationP6024907Uteservering Kalmar

Kalmar ligger inte vid någon av de befintliga tillväxtaxlarna.

Kalmar ligger inte vid en centralpunkt längs stora kommunikationsstråk för vare sig landsväg eller järnväg.

Kalmar med omnejd har hitills inte hamnat högst upp på prioriteringslistan när statliga satsningar på infrastruktur och annat ska fördelas.

Detta innebär att Kalmar behöver arbeta ännu hårdare och ännu bättre i jämförelse med många andra kommuner och stadskärnor för att inte tappa i attraktvitet och intresse, och inte bara med en sak eller ett område utan alla de delar som ligger inom begreppet stadskärneutveckling.

Visionen

Kalmar ska bli Sveriges ledande stadskärna med unika möjligheter för handel, konsumtion, kultur och nöjesliv tillgängligt för alla året runt.

Vad är Årets stadskärna 2017?

Årets Stadskärna är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Den delas ut av Svenska Stadskärnor för 23:e året i rad till den svenska stad som under de närmast föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både 
privata och offentliga aktörer. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans 
utveckling.

 Vi är mycket stolta över att vår stadskärna blivit nominerad till Årets stadskärna 2017!

Observera att alla dokument öppnas i ett nytt fönster.

Filstorlek

Titel

Sidan uppdaterad 2017-04-04

  • Vill ni bli familjehem?
  • Vattensmart
  • Plan för vatten och avlopp

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.