Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Demokrati
  3. Politik och påverkan

Politik och påverkan

Kommunens politiska organisation består av kommunfullmäktige, kommunstyrelse, nio nämnder och en gemensam nämnd.

Det är kommunfullmäktige som beslutar om antalet politiker i varje nämnd samt utser ledamöter inklusive ordförande och vice ordförande, det vill säga nämndens presidium.

Om du är intresserad av vem som sitter i vilken nämnd eller styrelse så hittar du det i Kalmar kommuns förtroendemannaregister, se länk till höger. Där hittar du också adresser, telefonnummer etc.

Överenskommelse                                                                                                                              Fram till oktober 2018 leds Kalmar kommun av en majoritet bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet. De har ett gemensamt ansvar för hela den politiska verksamheten och utgör tillsammans den politiska kommunledningen.

Hela överenskommelsen med ansvarsfördelning och arbetsuppgifter hittar du till höger.

 

Sidan granskad 2017-05-12

  • Vill ni bli familjehem?
  • Vattensmart
  • Plan för vatten och avlopp

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.