Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Demokrati
  3. Kommunarkiv
  4. Gamla Kalmarbilder
  5. Upplev historiska Kalmar i mobilen

Upplev historiska Kalmar i mobilen

Nyfiken på Kalmars vackra och gamla byggnader? Nu kan du verkligen få en känsla för hur det såg ut i Kalmar stad i slutet av 1800-talet genom en webbapp. Webbappen är enkel att använda och passar alla smarta telefoner.

I webbappen finns 52 platser i centrala Kalmar utmärkta på en karta. Vid dessa platser kan du se gamla foton på intressanta personer och byggnader och även få veta mer om dessa.

På kartan finns två olika föreslagna vandringsstråk utmärkta och numrerade, Kvarnholmen och Gamla stan. Med hjälp av punkterna följer du de olika vandringsstråken. Kvarnholmen utgår från Stortorget och Gamla staden från Slottsallén.

Det ursprungliga Kalmar fängelse blev klart 1852 med 102 platser och är i dag ett av Sveriges äldsta fängelser. Tidigare hade man haft fängelset på slottet. Fängelset byggdes enligt Philadelphiasystemet med enskilda celler i stället för gemensamma rum.

Så här gör du

Välj länken till höger som heter Upplev historiska Kalmar i mobilen. Då kommer du direkt till webbappen!

Webbappen är en responsiv webbsida, vilket betyder att du kan använda den även i exempelvis surfplattor.

Viktigt: För att kunna få information om platserna krävs det att du zoomar in kartan mycket så att du trycker mitt på punkten.

Upplev historiska Kalmar i mobilen

Sidan granskad 2017-01-10

Mer information:

Observera att alla dokument och externa länkar öppnas i ett nytt fönster.

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.