Här är du:

  1. www.kalmar.se
  2. Demokrati
  3. Hitta på kalmar.se

Hitta på kalmar.se

Att hitta rätt på en kommunal hemsida är inte alltid det enklaste. Kommunen har många verksamheter som berör många människor på olika sätt.

Lättast är att söka!

Det allra enklaste sättet att hitta på Kalmar.se är att använda sökfunktionen. Du hittar den i högermarginalen på alla sidor, utom på allra första sidan, där vi lagt den mitt på sidan. Skriv in det ord du söker och klicka på "sök". I listan över sökresultatet kan du sedan välja om du vill se alla resultat eller om du vill se endast webbsidor, endast dokument eller endast inom en viss kategori.

Navigera i trädstrukturen

Om du inte vill använda sökfunktionen, eller om du inte riktigt vet vad du söker, kan du leta i trädstrukturerna. För att förenkla för dig är informationen uppdelad i fem områden som utgår ifrån vem du är som besökare, i vilken roll du besöker sidan.

Under "Demokrati" hittar du det du som medborgare har rätt att veta. Allt som handlar om ekonomi, om politiska beslut, om mål och visioner, om olika sorters planer och om nämndernas arbete till exempel hittar du här.

Under "Invånare" finns information om alla kommunens tjänster som riktar sig till dig som privatperson. Det kan vara bygglov, renhållning, skolor, äldreomsorg, båtplatser, socialtjänst eller fritidsgårdar.

Som företagare hittar du din information under "Näringsliv". Det kan vara information om alkoholtillstånd, lediga industritomter, livsmedelskontroll och arbetsmarknad. Här hittar du även företagslotsen, som hjälper dig och ditt företag att hitta rätt i den kommunala snårskogen.

"Turism" vänder sig till dig som besökare, men även kalmarbor kan hitta guldkorn här. Evenemang, sevärdheter, hotell och restauranger samt praktiska råd somgör din eller dina bekantas tur till Kalmar lite lättare och roligare.

"International" är till för dem som talar och läser något annat språk än svenska. Här finns turistinformation, information till företag som vill etablera sig i Kalmar och information till våra medborgare med utländsk härkomst.

Hittar du fortfarande inte det du söker?

Ibland hittar man inte hur man än letar. Det kan bero på att informationen inte finns eller att vi tänkt på ett annat sätt, eller använt andra ord, när vi la ut den. När det händer vill vi gärna veta det, för att kunna rätta till det och för att kunna hjälpa dig hitta vad du söker. Använd funktionen "Kommentera sidan" för att skicka ett epostbrev till den som ansvarar för sidan du står på. Funktionen finns på alla sidor. Skriver du in din epostadress kan vi svara dig, och det gör vi så fort vi hinner.

Sidan uppdaterad 2016-12-16

  • Vill ni bli familjehem?
  • Vattensmart
  • Plan för vatten och avlopp

Kalmar kommun, Box 611, 391 26 Kalmar. Kontaktcenter 0480-45 00 00, fax. 0480-45 00 47, Detta är en e-postlänk som visas som en bild. För att kunna läsa länken måste javascript vara aktiverat i webbläsaren. Detta görs av säkerhetsskäl för att minska antalet skräppostmeddelanden som skickas till Kalmar kommun.